Acceptans

Skärmavbild 2021-05-18 kl. 19.53.47
...ett av våra värdeord på Kraftresor❣️

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

För oss handlar acceptans om att släppa allt eventuellt motstånd till livets alla inre och yttre situationer. Det inkluderar dig själv och andra, relationer, situationer och detaljer. Att se och acceptera verkligheten utan att värdera den.

Att du upplever känslor som stress, spänningar eller oro går inte att ta bort. Dessa känslor behövs också för vår överlevnad.
Det handlar mycket om att det som hänt inte går att göra ogjort. Det som redan inträffat går inte att ändra på. Att acceptera en situation behöver inte betyda att du tycker om den, ska stanna kvar i den eller för den delen förlika dig med den. 🤨

Däremot leder acceptans lättare till att du tar dig ur situationen, genom att ”gilla läget”. Du minimerar frustration och stretar inte emot, i stället lägger du energin på att ta dig ur situationen och släppa den. Acceptans ger oss befrielse, framåtblickande mot nya lösningar, känslor och upplevelser.

Du kan försöka förstå situationen, hantera känslorna du har inom dig, begrunda, reflektera över det som är utan att värdera vare sig känslor eller situation som bra eller dålig.

”Acceptera innebär att så medvetet och avsiktligt som möjligt uppleva egna känslor och motiv och inte försöka undvika dem. Sådan exponering leder i många fall till att upplevandet av obehagliga känslor och motiv förlorar i styrka.”- psykologiguiden

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!