Att vara öppen

Skärmavbild 2021-05-18 kl. 20.20.11

Vågar du vara öppen?

”Maria, passa dig för att vara så öppen - du kan råka illa ut!”

Det fick jag höra från en bekant för många år sen och funderade på vad hon menade.Hur kunde jag råka illa ut? Varför? 

Jag har sedan förstått att hon menade väl. Hon ville inte att jag skulle blotta mig för mycket, att jag inte skulle bjuda in vem som helst till min sfär, att jag kunde bli sårad, sviken och utnyttjad - både privat och på jobbet.På den tiden var min öppenhet mest ytlig - det var få som fick komma innanför mitt innersta skal av öppenhet. Men jag förstod att upplevelsen av mig var att jag var jätteöppen för jag var ju så glad och bjussig av mig och mina tankar. 

För mig har det tagit tid och erfarenhet att kunna vara öppen och hantera det, på riktigt. Att våga har stundtals varit läskigt men allra mest befriande. Jag kommer närmare mig själv. Det har hjälpt mig snarare än stjälpt mig, att ha tillit till mig och det jag känner och står för. Tillit är motsatsen till motstånd... Att släppa tankar, mönster, måsten och vad andra ska tänka och tycka.

Och jag är inte klar. Jag har fortfarande mer att jobba med, vilket jag vill göra! 

En klok person sa nyligen att vara sårbar är att vara öppen. Vad händer när jag släpper taget helt? 

Vågar du vara öppen?

Vad möter Du när du öppnar dig?

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!