När hjärtat får vara med ❤️

photo-1617906091432-d36cce29dc9b

Hur mycket lyssnar du till ditt hjärta?

Tänk om alla dina beslut skulle ha sitt ursprung inte bara i din hjärna utan även, eller kanske snarare, i ditt hjärta.

Vi är många som har blivit trygga i att intellektualisera i stort sett allt, men vad händer om hjärtat får vara med också? Att lyssna på sitt hjärta kallas av en del för intuition, medan andra kallar det magkänsla.

Djupt inom oss har vi en vägledande kompass.

Hur många gånger har du inte varit med om att du efteråt tänkt att NEJ, jag skulle lyssnat på magkänslan. Jag visste ju vad som var rätt. Varför valde jag inte den vägen, som jag djupt inom mig kände var den rätta?

Du får, genom att lyssna på din intuition och instinkter, en större kontroll.  Inte över omständigheterna, men över dig själv. Hjärtat får en chans att vara med.

Om du ständigt endast grundar dina beslut på ett logiskt resonemang förlorar du till slut dig själv. Vi menar då inte att du helt ska koppla bort din hjärna, utan snarare att hjärna och hjärta behöver samarbeta. Det är först då vi kommer i balans med oss själva och upplever meningsfullhet.

Det krävs övning i det här. Ju mer vi lyssnar desto mer kommer vi ”höra” hur intuitionen leder oss i rätt riktning. Att välja fel är en del i utbildningen så att säga och att gå vilse är ett sätt att lära sig hitta rätt till slut.

Några tips på hur du övar upp din intuitiva förmåga:

Ställ in dig på att uppleva viktiga situationer med öppna sinnen. Det är dina sinnesintryck som lagras och skapar intuitionen.

Återkoppling! Reflektera gärna över varför du fick ett visst utfall i en viss situation. Fundera lite över varför det blev bra eller dåligt.

Lyssna på dina första reaktioner. Notera dem först innan du börjar bli logisk och analysera. Om magkänslan och logiken kommer fram till samma svar är det bra. Om den logiska sidan säger annat än magkänslan så bör du tänka efter. Magkänslan är ofta det bästa att lita på.

Gör inte val när du är stressad eller pressad. Då tar ditt logiska medvetande över kontrollen och du har svårt att känna intuitionen. Öva på att fokusera om om du känner dig stressad när du ska ta ett beslut. Gör något helt annat en stund. Ta en paus eller sov på saken.

 

Det är en härlig känsla att få kontakt med sin intuition. Det kommer ge dig en känsla av meningsfullhet och kontakt med dig själv. Det som verkligen är du på djupet och förankrat i just dina värderingar.

 


                                     
0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!