Att ta eget ansvar

Skärmavbild 2021-06-29 kl. 16.15.42

Livet kan ibland kännas överväldigande, orättvist och kännas som att det arbetar emot oss.Oavsett var vi befinner oss i livet så är det vårt eget ansvar att säkerställa vårt välmående.

Ja, det är klart att vi ibland kan behöva hjälp av vården när kroppen behöver sin vård men det är inte det vi menar här. Det vi menar är hur vi förhåller oss till situationer, människor, oss själva och vår omvärld. Det är ALLTID ett val, som vi själva gör.

Vår hjärna är oerhört kreativ och kan komma på massvis med anledningar till att vi har rätt att må som vi gör, agera och reagera som vi gör. OM är just ett ord som vi ofta använder då. Ofta efterföljt av INTE. OM INTE han, OM INTE det, OM INTE situationen etc.

Att ta eget ansvar över dina känslor, dina tankar och ditt agerande och reagerande stärker dig. Det får dig att agera mer med integritet, att sätta tydligare gränser både för dig själv och gentemot andra. Att sätta gränser är en handling av egenkärlek. Det kommer innebära att du har mer kontroll på dina tankar och känslor och kan stå för den du är och dina misstag. Du kommer också kunna hantera motgångar mycket bättre.

"Responsibility is accepting that you are the cause and the solution of the matter." 
Anonymous

 

Så, det här väljer jag;


Jag väljer att verkligen tala med integritet. Med det menar jag att inte säga saker jag inte menar, välja mina ord väl. Inte använda ord för att skvallra eller tala nedlåtande om mig själv eller någon annan. Att använda kraften i ord till sanning och kärlek.


Jag väljer att inte ta saker personligt. Ingenting någon gör är pga mig. Vad andra gör en projektion av deras verklighet. När jag är immun mot vad andra tänker och tycker om mig så är jag inte heller offer för onödigt lidande.


Jag väljer att inte ha förutfattade meningar. Jag har modet att fråga och uttrycka vad jag egentligen vill. Att kommunicera så tydligt och kärleksfullt jag kan och ta reda på vad andra egentligen menar för att undvika onödiga missförstånd och draman.


Jag väljer att alltid göra mitt bästa. Mitt bästa kommer så klart att skifta och förändras. Jag kommer däremot alltid att göra mitt bästa med vad jag har just nu. Och vara mitt bästa ❤️


Jag väljer också att inte värdera mig själv när jag inte lyckas med ovanstående.

Vad väljer du?

 

 

 

  

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!