Tillit till dig själv och andra

photo-1606330287762-9851d5dc6f16

Att känna tillit till sig själv och andra är nog en av de viktigaste nycklarna till inre frid.

Många av oss kan ha varit med om svåra saker i livet, som påverkar just det här med tilliten till andra och även till oss själva, givet hur vi agerade och hanterade de situationer som uppstod under livets väg.

Vi skulle vilja trycka på att tilliten till dig själv är den viktigaste och att den är starkt sammankopplad till hur mycket du är beredd att förlåta dig själv för de eventuella misstag du gjort…

Tillit kräver mod att släppa på kontroll och rädslor och har du tilliten till dig själv vågar du ge dig ut på öppet hav än en gång.


“Det b
ästa sättet att få reda på huruvida du kan lita på någon är att lita på denne.”-Ernest Hemingway-

När vi sänker garden och vågar lita på andra tickar ett belöningssystem i gång i form av det härliga ”lugn- och ro-hormonet” Oxytocin. Det här innebär inte att vi villkorslöst litar på alla utan någon form av check, men vi vet att vi står stadigt om något händer i alla fall. Tilliten till dig själv är den viktigaste.

Hur känner vi igen självtillit?

När du vet med dig att oavsett vad som sker runt omkring dig, står du stadigt. Du vet att saker och ting sker, samtidigt vet du att du själv reser dig upp igen och går vidare. Du lever med en känsla av att saker och ting har en förmåga att lösa sig.


Det är först när självtilliten finns som vi helt kan släppa på rädslan, som annars hindrar oss från att känna tillit till andra.


Hur kan vi öva oss i tillit då?


❤️
Var närvarande, lyssna och känn in.

❤️
Stå för ditt ord.

❤️
Behöver du bryta ett löfte så tala om det så snart och öppet som möjligt.

❤️
Det lilla magiska ordet förlåt kan skapa underverk.

❤️
Kom ihåg att förlåta dig själv.

❤️
Var ärlig både mot dig själv och din omgivning.

❤️
Lita på andra och lita till att allt kommer lösa sig på bästa sätt.
0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!