Meningsfullhet

IMG_2179
Meningsfullhet

En känsla av att kunna påverka och känna sig delaktig. Det här att se en mening med sitt liv. Tänk hur fundamentalt viktigt det är för vårt välbefinnande och hälsotillstånd.

Det gjordes en undersökning bland läkare, som visade att de som följde rådet att inte ”gå in i” sina patienter och visa empati löpte 80% större risk att gå in i väggen och bli långtidssjukskrivna än de som lät empati och omsorg vara en del av sina behandlingar.

När vi låter hjärtat vara med, oavsett om vi sitter i kassan på ICA eller om vi jobbar som läkare enligt exemplet här, infinner sig känslan av meningsfullhet. Vi behöver helt enkelt interagera med andra människor för att må bra. Det här visar tydligt hur väl vi behöver känna meningsfullhet i vårt jobb. Nu består ju inte livet endast av jobbet, även om det för många är en stor del och därför så viktigt att belysa. För mig är det självklart att jag måste jobba med människor för att känna meningsfullhet och jag skulle göra brott på mig själv om jag valde en väg där interagerande med andra inte var möjligt.

När det gäller vårt privatliv är det minst lika värdefullt med en känsla av delaktighet/meningsfullhet såklart. Den kan hittas på så många sätt… Genom samvaro med familj och vänner eller genom att odla sina intressen.
manasvita-s-9q5vptiE2TY-unsplash

Att våga följa sina drömmar och sätta upp sina mål, för att sen ta sig dit steg för steg. Det är då livet känns rikt och meningsfullt❣

Några tips på hur du kan nå en större känsla av meningsfullhet;
🍀
Fundera över vad du vill bidra med och vad som är viktigt för dig.
🍀
Låt din kreativitet få plats i ditt liv och skapa utan att döma dig själv.
🍀
Se dig runt omkring med tacksamhet. Känn tacksamhet för de som finns i din närhet och över hur ditt liv ser ut.
🍀
Använd och utveckla dina gåvor och talanger ännu mer. Gör de där lustfyllda sakerna som du verkligen tycker om.
🍀
Ha fokus och ett öppet sinne där du befinner dig just nu.0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!